Anne Rice – Povestea hoţului de trupuri

…şi saga este reînviată.Nu… serios acuma… dacă continua în acelaşi ritm chiar muream de plictiseală. Dar iată că autoarea vine cu ceva nou : transhumanţa sufletelor, reîncarnare şi alte câteva chestii supranaturale. Ideea e că Lestat se plictiseşte să fie vampir, şi apeleaza la serviciile unui tip straniu, cu educaţie orientală, care-i face o propunere „à la Capone”: să facă schimb de trupuri. Se pare însă că nemurirea nu te face mai deştept, şi nici nu-ţi dezvoltă mirosul referitor la situaţiile-capcană, aşa că Lestat acceptă. Evident că după ce se vede în trup nemuritor, orientalul James nu mai vrea să facîă schimb din nou. Adică.. nu ştiu… cât de prost să fii să vrei să părăseşti un trup nemuritor? Prost ca un Lestat probabil.

Mă rog… ideea e că fostul vampir, adică actualul om, ajunge să se îndrăgostească de o „mama răniţilor” – culmea ironiei, care are grijă şi de el în momemntul în care inevitabil se îmbolnăveşte (nici nu mă miră… la cât de prost e…)

Mda.. e bine deci că mai schimbăm un pic tema, dar e păcat că trebuie să citim un subiect atât de fundamental penibil. Cartea aste se aseamănă unei telenovele, în care la început eroul este atât de penibil, încât generează spontan 200 de episoade la cote maximă de audienţă.

Reclame