Băsescu, un Ceauşescu upgradat

Sărăcia este părintele revoluţiei şi al crimei.   
 Aristotel

Am toate motivele să cred că Băsescu este un dictator mai bun decât Ceauşescu: cred că reprezintă chintesenţa NOULUI TOTALITARISM, adaptat la cerinţele societăţii româneşti moderne. Binenţeles, la acest stadiu de dezvoltare a ajuns sprijinit de absolut toate mecanismele societăţii postdecembriste, a învăţat din propriile lui greşeli, s-a făcut mai mare, a învăţat şi mai bine să dezbine şi să cucerească, iar acum se manifestă.

COMUNISMUL ERA ATEU! BĂSE E CREŞTIN ASIPRĂ LA ZEIFICARE! Partea bună a comunismului a fost că ne-a dat maritiri. Valeriu Gafencu de pildă. Comunismul era ateu, iar Biserica (cel puţin oficial) trebuia să condamne comunismul. Băsescu a înţeles perfect că dacă religia e un opiu al popoarelor, nu are rost să interzică dopajul, aşa că a legalizat consumul de substanţe halucinogene. El e creştin! Cu un sentiment pios exemplar dovedit la Paşti sau la Crăciun, lasă bătrânii să moară de foame tăindu-le pensia. I se închină lui Iisus, deci îl poţi urâ? Nicidecum.

Aţi observat că toţi politicienii de după ’89 sunt creştini? Bă da’ toţi! Bă unu’ nu are coaie să zică „Nu domne’, eu nu cred în Dumnezeu” – a devenit condiţie a intrării în Parlament să ştii să-ţi faci cruce. Cu ce deranjează de fapt creştinismul pe un dictator? Spitalele intră în colaps, să dea toate faliment şi să moară toţi moşii şi copiii mici, şi bulangiii ăia de bugetari care mănâncă 26 la sută din bugetul ţării. (Apropo, domnu’ Băse, în China 20 la sută din bugetul ţării se duce numai în învăţământ! Deci atenţie! Ăia cu ochii mici dau la învăţământ cât dai tu la toată ţara!)

Important e să finanţăm bine Biserica, ca să tacă popii la o adică cu destulă putere de influenţă, şi ca să ne mântuim sufletele după multaşteptata moarte. De ce să condamni o religie care poate lucra în folosul tău? Nu zice creştinismul că urăşti lumea materială? Lasă tiranii să se descurce cu viaţa îmbuibată de materie, iar tu, bugetar pios, mori în liniştea creştină a renunţării la sine! Spendid! Vă daţi seama câţi pensionari şi-au dat în fapt iubirea de arginţi, sionia vulgară, când au ieşit în stradă? În loc să se bucure creştineşte că mitropolitul Ardealului are un salariu de 5000 de euro, ei ies în stradă să-şi urle foamea!

O serie de analişti şi psihologi cu nicotină la dos,criticau faptul că oamenii se înghesuiau la moaştele Sfintei Parascheva ca să se închine. Nu vă îngrijorează că Sfânta Parascheva a rămas singura opţiune a românilor? Păi dacă eşti bolnav unde să te? La spital nu se poate, că mori cu zile, bani de medicamente n-ai, deci ce ţi-a mai rămas? Când ai o boală incurabilă în ţara asta, înafară de Sfânta Parascheva, la cine mai poţi spera să te ajute? La Boc? La Ţeche Atila? (păi da, dacă tu-l traduci pe Ştefan cu Istvan, şi eu din Czeke fac un mare Ţeche).

COMUNISMUL NU TE LĂSA SĂ PLECI ÎN STRĂINĂTATE! BĂSE TE ÎNDOBITOCEŞTE, CA SĂ NU MAI POŢI PLECA ÎN STRĂINĂTATE… îl doare-n bască de educaţie, a zis cu gura lui că-l doare-n şpitz de filosofi, el vrea mână de lucru! Scoate informatica din programa şcolară, pentru că era materia cu care puteai emigra numai dacă terminai liceul. Pune probleme europene despre drepturile şi stresurile elevului ca să scată materii din programă, şi multe informaţii care ar putea pregătii oamenii pentru viitor. Noua lege a educaţiei va scoate boi pe bandă rulantă. Oricum profesorii competenţi vor zbura uşor-uşor din învăţământ, că nu se merită să stai pe şapte milioane. Vor rămâne fie profesorii slabi, ceea ce e bine, fie profesoarele care sug o pulă de aur, adică au un bărbat cu un venit lunar atât de mare, încât le doare între lindic şi pulpă de fluturaşul de salariu pe care-l primesc de la doamna secretară! Voi nu vedeţi că nici măcar o grevă nu sunt în stare să facă profesorii? Vă miraţi probabil cum se poate ca oamenii ăştia să continue să lucreze pe bani de nimic. Răspuns: profesorii care trăiesc din învăţământ nu mai există. Cei 23 la sută de grevişti profesori sunt fie viitori pensionari care nu mai au nimic de pierdut dacă le-o trage guvernaţilor, fie câţiva profesori din provincie care n-au avut baftă la pula de aur susmenţionată. De ce să mai ai un fenomen Piteşti pentru reeducare, când poţi să faci totul în linişte, şi mult mai eficient pe termen lung.

COMUNISMUL AVEA SECURITATE. BĂSE O ARE! Am putea crede că Băse plăteşte securitatea chiar mai bine şi decât Ceauşescu, pentru că uite, pe Băse nici un general nu-l trădează!

COMUNISMUL NU-ŢI LĂSA LIBERTATEA DE EXPRESIE. BĂSE TE LASĂ SĂ ZICI TE VREI, ŞI FACE TOT CE VREA EL! Pensionarii vor ieşi în stradă şi-l vor înjura pe Băse toată vara, până se face vinu’! Băse rezistă! Cerebel va face un album solo la adresa actualului guvern. Băse rămâne acelaşi. Vor veni pingunii din Alaska şi vor dansa în Piaţa Victoriei. Drei Weter Băse – guvernul pe care-l doare-n pulă de libertatea ta de expresie!

CEAUŞESCU INVESTEA ÎN MACROECONOMIE, IAR OAMENII ERAU SĂRACI. BĂSE INVESTEŞTE ÎN SINE ÎNSUŞI! El e macroeconimia! Băse e un fel de “Barajul Dunăre-Marea Neagră”. Udrea suge din bugetul ţării noastre echivalentul fabricii Aro de pe timpul răposatului.

… în fine… regimul comunist a căzut printr-o lovitură de stat. Un fapt asemănător nu se va mai întâmpla niciodată. Românii sunt dezbinaţi şi confuzi. În scurt timp vor pieri ca naţiune. Vor fi şterşi de pe harta lumii.  Băse e mai tare ca Ceauşescu, pentru că nu luptă cu duşmanii… îi mituieşte cu banii furaţi de la proştii resemnaţi, de la animalele mioritice ale acestei ţări care-şi merită soarta.