DUNE – casa Harkonnen

Titlurile acestor „prequel- uri nu au nici o legătură cu subiectul care curge cronologic, şi supraveghează destinul tuturor celor trei case laolaltă. Un fragment din acest volum a fost publicat pe  site-ul sci-fi.com cu titlul „Night time shadows on open sand”. Binenţeles că ruptă din cotext povestirea e complet lipsită de substanţă, adresată cu certitudine şi în exclusivitate conaissair-ilor. Fragmentul în care Rabban Harkonnen testează o cantitate foarte mare de melanj pe nişte fremeni, producându-le o moarte chinuitoare, e tipic pentru stilul duhnind a epatare horror a celor doi epigoni ai lui Frank Herbert. Acelaşi lucru îl putem aprecia şi raportat la scena morţii lui Victor Atreides, fiul nelegitim al lui Leto I.
Duncan Idaho îşi continuă destinul îndeplinind arhetipul vieţii de cazarmă ce-l pregăteşte pentru a fi mentat pe îndepărtata planetă Ginaz. Între timp, Kailea devine concubina lui Leto , şi împreună au un copil, pe nume Victor. Căsătoria celor doi rămâne însă un ideal de neatins, mai ales pentru că Bene Gesseritul îi oferă un dar lui Leto, pe tânăra Jessica, fiica lui Gaius Helen Mohaim. Din acest trio conjugal, Kailea este cea mai nemulţumită, şi atentează la viaţa lui Leto. Victimele colaterale sunt Victor, care moare, şi prinţul Rhombur, care ajunge până la urmă un cyborg  graţie meşteşugului doctorului Wellington Yueh.
Pe Geidi Primm, baronul Harkonnen încearcă să-şi vindece obezitatea cu ajutorul aceluiaşi Yueh, cam incapabil în privinţa acestei boli. Gurney Halleck, bardul anti-rabbanic, e capturat şi închis vreme de patru ani, timp în care sora sa , Bheth, e trimisă pe Muntele Ebony şi forţată să se prostitueze. Când o regăseşte, Gurney e forţat de baronul Harkonnen să asiste la moartea surorii sale, într-o scenă a cărei penibilitate sadistică evit să o descriu. Alăturându-se lui Earl Dominic Vernius, la scurtă vreme după ce acesta moare, Gurney se întâlneşte cu ducele Leto şi îi jură credinţă.
Glossu Rabban îşi ucide tatăl, căpătând porecla de „Bestie”, iar împăratul Shaddam Corrino, încearcă să producă melanj artificial pe planeta Ix, cu ajutorul maestului tleilaxu Hedar Fen Ajidica. Momentan, nu reuşeşte.

Reclame